Η προπόνηση των ανδρών και η υγεία

Οι περισσότεροι από εμάς γράφονται σε ένα γυμναστήριο για να βελτιώσουν την φυσική τους κατάσταση, να χάσουν τα παραπανίσια κιλά και – ναι – για να δείχνουν καλύτεροι στην παραλία και στα ρούχα τους. Ακολουθώντας την προπόνηση που σας προτείνουμε, θα πετύχετε να ενισχύσετε την υγεία των οργάνων σας και να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα απέναντι σε όλες τις μεγάλες ασθένειες που σας απειλούν.

Η προπόνηση μπορεί να αποφέρει κάτι πολύ περισσότερο από ένα six-pack, καλοσχηματισμένους γλουτούς και δυνατά μπράτσα. Η προπόνηση που επιλέγετε πρέπει να σας κάνει υγιείς και ενεργητικούς, να σας προστατεύει από ασθένειες και να βοηθάει στην πρόληψη τους και γενικά να σας κάνει πιο ευτυχισμένους.

Έρευνα από την Σχολή Δημόσιας Υγείας του Harvard ανακάλυψε ότι μια αύξηση των ενεργειακών δαπανών σας κατά 1000 θερμίδες την εβδομάδα, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου από σοβαρές ασθένειες κατά 20%!!! Το οποίο είναι ένα σημαντικό ποσοστό...αλλά υπάρχει και κάτι περισσότερο.

Προσαρμόζοντας τον τύπο της άσκησης, τη δομή, την ένταση και τη διάρκεια των προπονήσεων σας, μπορείτε να ενισχύσετε συγκεκριμένα την αντίσταση του σώματός σας σε πέντε από τις μεγαλύτερες απειλές για την υγεία σας και να βελτιώσετε τη συνολική ευεξία σας κάθε φορά που θα επισκέπτεστε το γυμναστήριο.

Μάθετε το πώς, σε αυτή την σελίδα και στη συνέχεια διαβάστε ποια είναι η προπόνηση που χτίζει όλα αυτά τα οφέλη. Είναι η καλύτερη προπόνηση για την υγεία. Έχετε την πολυτέλεια να μην το κάνετε;

ΣΗΚΩΣΤΕ ΑΡΚΕΤΑ… ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΟ ALZHEIMER

Οι προνοητικοί άντρες σηκώνουν αρκετά. Το Alzheimer’s Society του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρει εξαπλάσια αύξηση του κινδύνου ανάπτυξης της νόσου, αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση και υψηλή χοληστερόλη, ενώ πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι η τακτική σωματική άσκηση βοηθάει στη μεταφορά της «κακής» χοληστερόλης LDL από το αίμα στο ήπαρ, απ’ όπου αποβάλλεται από το σώμα. Το Πανεπιστήμιο Brandeis στη Βοστώνη βρέθηκε ότι η κυκλική προπόνηση με αντιστάσεις που αντιστοιχούν στο 60% της μιας μέγιστης επανάληψης ήταν η πιο αποτελεσματική άσκηση για την ενίσχυση της λειτουργίας της μνήμης.

ΤΡΕΞΤΕ ΜΑΚΡΙΑ… ΑΠΟ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ

Η τακτική έντονη αεροβική δραστηριότητα μειώνει την πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη κατά 61 τοις εκατό, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Harvard. Η έρευνα διαπίστωσε ότι οι δραστηριότητες που πολλαπλασιάζουν τον μεταβολικό ρυθμό ηρεμίας σας επί έξι, όπως το τρέξιμο, η κολύμβηση, η ποδηλασία, τα αθλήματα ρακέτας, η κωπηλασία ή οι υψηλής έντασης κυκλικές προπονήσεις, δημιουργούν ένα αφιλόξενο περιβάλλον για την ανάπτυξη του όγκου. Ως ένα πρόσθετο πλεονέκτημα, δεν είναι κακό και για απώλεια πόντων από την περιφέρεια της μέσης σας.

 

ΠΙΕΣΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ… ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ ΤΥΠΟΥ 2

Αντισταθείτε σθεναρά σε μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ασθένειες στον ανεπτυγμένο κόσμο. Έρευνα από την Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρεία βρήκε μια αύξηση 46,3% στην αποτελεσματικότητα της ινσουλίνης όταν οι άνδρες προπονούνται με αντιστάσεις μέχρι το σημείο της μυϊκής εξάντλησης. Αυτό συμβαίνει γιατί περισσότερες μυϊκές ίνες επιστρατεύονται από όσες αντίστοιχα ενεργοποιούνται σε μια βασική αερόβια δραστηριότητα, επιτρέποντας στο σώμα σας να έχει καλύτερη πρόσβαση στις αποθήκες γλυκογόνου και στην χρησιμοποίηση του ως πηγή ενέργειας. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε το 50-80% της μιας μέγιστης επανάληψης και να εκτελείτε μέχρι την μυϊκή εξάντληση.

 

ΞΕΚΙΝΑ ΑΡΓΑ... ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΓΕΛΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ

Η προθέρμανση πριν την προπόνηση είναι μια μελλοντική επένδυση για τις αρθρώσεις σας. Μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Nottingham βρήκε ότι έχετε 4,2 περισσότερες φορές πιθανότητες να αναπτύξετε οστεοαρθρίτιδα, αν είχατε έστω και ένα μέτριο τραυματισμό σε μία από τις αρθρώσεις σας. Ρουτίνες προθέρμανσης που περιλαμβάνουν ενεργοποίηση των αρθρώσεων​​, μυϊκό συντονισμό και υψηλής έντασης κινήσεις του κορμού και των κάτω άκρων έχουν ως αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη μείωση του κινδύνου τραυματισμού.

 

ΓΥΜΝΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΜΥΕΣ... ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΑΚΕΣ ΝΟΣΟΥΣ

Η προπόνηση πολλών μυϊκών ομάδων σε μία προπόνηση μεγιστοποιεί το οξυγονωμένο αίμα που η καρδιά σας χρειάζεται. «Η ρυθμική συστολή και διαστολή των αρτηριών επιτρέπει την καλύτερη διαστολή και περισσότερο οξυγόνο για να φτάσει στην καρδιά», λέει ο Δρ. Jonathan Myers. Ο Δρ. Myers αναφέρει κόπωση ολόκληρου του σώματος έχει ως  αποτελέσματα μια πτώση 30% στα επίπεδα της C-αντιδρώσας πρωτεΐνης (CRP): μια μέτρηση που χρησιμοποιείται για να προβλέψει τον κίνδυνο που διατρέχετε για ανάπτυξη στεφανιαίας νόσου.