Προπόνηση στην άμμο!

Τον πιο ζεστό μήνα του έτους, οι περισσότεροι βρίσκονται στις παραλίες και στο νερό! Γιατί λοιπόν να μην αξιοποιήσετε την αμμουδιά για να κάνετε μια πολύτιμη για το σώμα σας προπόνηση;

Η προπόνηση στην άμμο έχει σημαντικά οφέλη στην υγεία σας, τόσο στην ψυχική όσο και στη σωματική.

ΨΥΧΙΚΗ: Και μόνο που βρίσκεστε δίπλα στη θάλασσα, η διάθεσή σας βελτιώνεται αισθητά. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι όταν περπατάτε ή κάνετε προπόνηση στην άμμο αυξάνονται τα επίπεδα ορμονών ευεξίας, ενώ παράλληλα μειώνονται τα αρνητικά συναισθήματα.

ΣΩΜΑΤΙΚΗ: Ακόμη και το απλό περπάτημα μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ιδιοδεκτικότητα, ενδυναμώνει και σταθεροποιεί την ποδοκνημική (μύες, σύνδεσμοι, τένοντες), αυξάνει την ελαστικότητα των συνδέσμων ενώ παράλληλα αποτελεί έναν υπέροχο τρόπο για να βελτιώσετε την καρδιοαναπνευστική σας ικανότητα. 

Tips:

  •  φορέστε αντηλιακό, καπέλο και γυαλιά
  •  φροντίστε να ενυδατώνεστε ανά τακτά χρονικά διαστήματα
  •  μπορείτε να συνδυάσετε την προπόνησή σας με εναλλαγές ασκήσεων ξηράς και θάλασσας. Με αυτόν τον τρόπο θα υπάρχει ποικιλία στην προπόνηση και παράλληλα θα δροσίζεστε διαρκώς.

Με ή χωρίς παπούτσια;

Και στις δύο περιπτώσεις έχετε πολλαπλά οφέλη.

·         Αν είστε αρχάριος καλό θα ήταν να ξεκινήσετε με παπούτσια, ώστε να υπάρχει παραπάνω προστασία στο πόδι σας, και να ολοκληρώσετε την προπόνησή σας με 5' περπάτημα στην άμμο ξυπόλητοι. Όσο εξοικειώνεστε με την αίσθηση της άμμου, μπορείτε να αυξήσετε τον χρόνο προπόνησης χωρίς παπούτσια.

·         Αν είστε προχωρημένος και η αμμουδιά είναι κατάλληλη (δεν έχει πέτρες, κλπ) τότε επιλέξτε την προπόνηση χωρίς παπούτσια.

Οι επιλογές προπόνησης στην άμμο είναι άπειρες... από απλό περπάτημα, τρέξιμο, κυκλική προπόνηση μέχρι άκρως διασκεδαστικές δράσεις στην παραλία, όπως beach volley, ρακέτες ή ποδόσφαιρο.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι διάθεση και φαντασία!